اولین شماره روزنامه دارالخلافه طهران با عنوان «روزنامچه اخبار دارالخلافه طهران» به همت میرزا تقیخان امیرکبیر در ۱۸ بهمنماه سال ۱۲۲۹ هجری شمسی برابر با ۵ ربیعالثانی ۱۲۶۷ هجری قمری و ۷ فوریه ۱۸۵۱ میلادی منتشر گردید که البته نام این روزنامه از شماره دوم به «وقایع اتفاقیه» تغییرنام داد.روزنامچه اخبار در قطع ۳۰/۵ در ۱۷ سانتیمتر با کاغذ ساخت اصفهان و با چاپ سنگی به تیراژ ۶۰۰ الی ۷۰۰ نسخه انتشار می یافت. «وقایع اتفاقیه»در میدان ارگ تهران و نزدیک کاخ سلطنتی تهیه و چاپ آن در دروازه دولاب در چاپخانه خصوصی کارخانه حاجی عبدالمحمد انجام میگرفت.
میرزا تقی خان امیرکبیر با انتشار «وقایع اتفاقیه» بیان کرد: «عوام نمیدانند که مصرف و حسن این وقایع اتفاقیه در چیست؛ یا خیال میکنند که دیوانیان عظام شروع به این کردهاند به جهت منافع و مداخل. لکن اینطور نیست و نباید باشد. این اخبار چیزی است. اینها به جهت تربیت خلق است و اینکه اینها از امور دیوانی و اخبار و مناسبات دول و منافع خاص و عام و مقتضیات عصر عالِم باشند؛ و اینکه تا روزی که من هستم نمیشود که این اطلاع به عامه نرسد. این روزنامه منصبی نیست که به کسانی که از دیوان اعلی اسامی ایشان تعیین شده، به اینها برسد و به دیگران نرسد». نشریهای که امیرکبیر با هدف ارتقای سطح آگاهی جامعه آن زمان ایران راهاندازی کرده بود، پس از قتل او به دستور ناصرالدین شاه روایت تحریفشدهای از قتلش را منتشر کرد.
در نهایت «وقایع اتفاقیه» از شماره ۴۷۱ در سال ۱۲۷۷ هجری قمری به میرزا ابوالحسنخان صنیعالملک سپرده شد و نام آن به «دولت عِلیّه ایران» تغییر یافت. «دولت عِلیّه ایران» نخستین نشریه مصور تاریخ ایران بهشمار میرود. که تا شماره ۶۶۸ یعنی تاریخ هفتم شوال ۱۲۷۸ هجری قمری منتشر و از آن پس متوقف گردید.