اخبار و رویدادها

جديدترين كتاب پژوهشى در خوشنويسى ايرانى براساس منابع كتابخانه خطى كاخ گلستان منتشر می‌شود کتابی جدید براساس پژوهشی نو در خوشنویسی ایرانی بر اساس منابع مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان در پاییز سال 1403 چاپ و رونمایی می شود.

  • 10 شهریور 1403
  • 13:52
  • 0 دیدگاه
  • 188 بازدید
  • Article Rating
جديدترين كتاب پژوهشى در خوشنويسى ايرانى براساس منابع كتابخانه خطى كاخ گلستان منتشر می‌شود  کتابی جدید براساس پژوهشی نو در خوشنویسی ایرانی بر اساس منابع مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان در پاییز سال 1403 چاپ و رونمایی می شود.


به گزارش روابط عمومی مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، آفرین امامی مدیر این مجموعه جهانی با بیان این مطلب عنوان کرد: بر اساس تفاهم نامه ای بین کاخ گلستان و دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ علیرضاهاشمی نژاد - پژوهشگر تاریخ خوشنویسی و نسخه‌شناسی؛ پژوهشی را با موضوع تاریخ تحلیلی خوشنویسی ایرانی با تمرکز بر اقلام شش گانه و قلم‌های ایرانی بر پایه منابع موجود در کاخ گلستان از سال 1402 انجام داده است.


مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان ادامه داد: براین اساس نتیجه این پژوهش در قالب کتابی، در پاییز سال 1403 با مشارکت کاخ گلستان، دانشگاه شهید باهنر و مؤسسۀ کتاب‌آرایی ایرانی منتشر می‌شود.


امامی افزود: در این پژوهش، 400 اثر مؤثر در شناخت تاریخ تحولات خوشنویسی ایرانی، از آثار موجود در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، از جمله نسخه‌های خطی، مرقعات و قطعات، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.


وی خاطرنشان کرد: همچنین در این مجموعه منتخبی از مهم‌ترین و فاخرترین آثار خوشنویسی موجود در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان (نسخه‌ها، مرقعات و قطعات) نیز همراه با تحلیل سبک‌شناسی معرفی می‌شود.

گفتنی است، کتابخانه سلطنتی که امروزه از آن به عنوان "گنجینه نسخ خطی کاخ گلستان" یاد می شود از لحاظ داشتن مخطوطات و مرقعات و نفایس کم نظیر و بی نظیر از اهمیت و جایگاه ویژه ایی در جهان برخوردار است.

این کتابخانه میراث دار آثار به جای مانده از کتابخانه حضرت اعلی ( کتابخانه شاهنشاهی عهد صفویه ) و دیگر کتابخانه های اندرونی و کاخ های شاهنشاهی عهد قاجار است که پس از دست به دست شدن میان دودمان ها و جابجایی در مکان های مختلف سرانجام در قصر سلطنتی جای گرفته است.

بدون شک می‌توان ادعا کرد که تک تک آثار این کتابخانه نفیس خطی در زمره آثار گرانبهای موزه‌ایی قرار می گیرند که پژوهشگران و شیفتگان هنر ایران زمین را در سراسر دنیا به تحسین واداشته اند.

در این میان گنجینه خطوط و مرقعات کم نظیر و بعضا بی نظیر ، منشا بسیاری از پژوهش ها قراد گرفته است که ‌می‌توان به " پژوهش خوشنویسی بر پایه آثار خطی کتابخانه سلطنتی" اشاره کرد که با دانشگاه کرمان منعقد شده است و 90 درصد منابع منتخب، دیده و بررسی و عکاسی شده است که تا پایان شهریور 1403 پروژه تکمیل و به یاری خداوند تحقیق و بررسی کتاب یاد شده در دستور کار قرار می گیرد.

به هر تقدیر با این گونه پژوهش‌ها جنبه های ناشناخته یا کمتر پرداخته شده این گنجینه مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت و چراغ راه پژوهش‌های آتی خواهد بود.

پایان خبر//

امتیاز به خبر :

عکسهای مرتبط