عمارت الماس، یادمان میرزا محمد تقی خان امیرکبیر

در سمت جنوبی محوطه باغ گلستان بعد از عمارت بادگیر عمارت الماس قرار دارد که از قسمت های قدیمی و کهن ارگ سلطنتی است بنیاد و اساس این عمارت در زمان فتحعلی شاه نهاده شده و شکل، تقسیمات، درها، پله ها و مقرنس کاری های آن شیوه ساختمانهای زمان او را دارد ولی در زمان...

بنیاد و اساس این تالار در زمان فتحعلی شاه نهاده شده و شکل و تقسیمات و درها و پله ها و مقرنس کاری های آن شیوه ساختمانهای زمان او را دارد ولی در زمان ناصرالدین شاه تغییراتی در ظاهر و تزئینات آن داده اند. این بنا به سبب آینه کاریهای داخلیش بنام عمارت الماس خوانده شده و شامل یک تالار بزرگ و اتاقهای گوشواره و دهلیزها و بالاخانه هاو پستوهای متعددیست. در زیر تالار نیز حوضخانه یا زیرزمین وسیعی وجود دارد. در سه طرف تالار بالاتر از رف ها بسبک بناهای عهد فتحعلی شاه سه ایوانچه آینه کاری مقرنس و طاقنماهای باریک و کشیده ساخته شده و سمت شمالی تالار با ارسی های بزرگ که دارای شیشه های رنگین زیبائی است پوشیده شده است اغلب طاقها و طاقنما های جناغی این تالار را مانند بسیاری از طاقهای دیگر کاخ گلستان در عهد ناصرالدین شاه به طاقهای قوسی یا رومی تبدیل کرده و دیوارهای تالار را با انواع کاغذ دیواری خارجی پوشانیده اند.
قدیمیترین اثر در تالار مقرنسهای آینه کاری شده ایوانچه سمت جنوبی تالار است که از بقایای آثار عهد فتحعلی شاه است.

تالار الماس، یادمان «اتابک اعظم میرزا محمد تقی خان امیرکبیر نظام فراهانی» ؛ همزمان با همایش میرزاتقی خان امیرکبیر فراهانی همراه با افتتاح تالار یادمان امیرکبیر عصر روز دوشنبه یکم خردادماه- 1402 با حضور جناب آقای دکتر علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و علی طلوعی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، آفرین امامی مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان، عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمعی از مدیران وزارتخانه در محل چادرخانه و تالار امیرکبیر در عمارت الماس مجموعه جهانی کاخ گلستان برگزار شد.
همچنین سلسله نشست های تخصصى یادمان امیرکبیر با موضوع "اميركبير و قانون " با حضور اساتید دانشگاه، در روز شنبه 30اردیبهشت ماه 1402 در کاخ گلستان برپا شد.


تصاویر مرتبط